Az arany madártoll legendája

 



Egy régi kínai legenda szerint a sorsunkat egy mágikus arany madártoll írja, amelyet az istenek ajándékoztak az embereknek. Ez a toll a születésünk pillanatában megírja a sorsunk könyvét, amelyben minden fontos esemény és találkozás előre meg van határozva.

Valamikor réges régen élt egy tehetséges, fiatal művész, aki éjjel-nappal festett, ám soha nem találta meg a tökéletes múzsát, aki inspirálná őt. Egy nap elhatározta, hogy felkeresi a bölcs öreg embert, aki az arany madártoll titkát őrzi, és akiről azt beszélik, hogy képes olvasni az emberek sorsának könyvében.

Az öreg bölcs egy távoli hegyvidéki faluban élt. Miután a művész elmondta kérését, kinyitotta a sorskönyvet, és így szólt: „A te múzsád egy gyönyörű nő, aki jelenleg egy másik világban él. Az ő neve Li Mei, és ha türelmes vagy, hamarosan találkozni fogtok.”

A művész elhatározta, hogy mindent megtesz, hogy megtalálja Li Meit. Egy napon, miközben képet festett a piacon, egy különleges nő állt meg előtte. Li Mei volt az, aki egy másik világból érkezett, hogy beteljesítse a sorsukat. A férfi azonnal felismerte őt, és mély szerelembe estek.

Azonban a nőnek vissza kellett térnie a saját világába. A művész szíve összetört, de emlékezett a bölcs szavaira, és hitt a sors könyvében. Hosszú éveken át őrizte ezt a csodás emléket, és festményein keresztül megörökítette Li Mei szépségét.

Egy napon, amikor már reménytelenül magányosnak érezte magát, az arany madártoll újra megjelent előtte, és a következő szavakat írta a levegőbe: „A szerelem mindig visszatér ahhoz, aki türelmes.” Néhány nappal később, Li Mei visszatért hozzá, és örökre együtt maradtak.

A művész és Li Mei története bebizonyította, hogy ha türelmesek vagyunk, minden álmunk és vágyunk beteljesülhet. Éppen ezért nem kell pánikolnunk, hiszen mindig pontosan azt fogjuk kapni, amire szükségünk van. Mert létezik egy felsőbb hatalom, a mi tudatosabb énünk, aki már születésünk előtt megírta a sorskönyvünket.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések