Szeptember 3. Újhold: Az akadályok elhárításának ideje


 A szeptemberi újhold különleges idszakot jelez az emberek számára. Az szi napéjegyenlség közeledtével, az éjszakák hosszabbodásával és az idjárás változásával együtt, az újhold a megújulás és a lehetségek idejét jelzi. De idén különösen fontos üzenetet hordoz: az akadályok elhárításának lehetségét ajánlja fel számunkra. 

Az elmúlt néhány évben az élet számos területén számtalan akadály bukkant fel az emberek eltt. A kialakult helyzet megváltoztatta mindenki életét, és rengeteg kihívást hozott magával. Az embereknek szembe kellett nézniük azzal a ténnyel, hogy nem tudják kontrollálni az eseményeket, és vannak dolgok, amiken egyelre lehetetlen változtatni. 

Azóta újra rendezdtek az energiák és remélhetleg mindenki megtanulta a saját leckéjét abban a kaotikus idszakban. Utólag láthatjuk, hogy minden okkal történt és tulajdonképpen a javunkat szolgálta még akkor is, ha eleinte nem úgy tnt. 

Az újhold ereje arra emlékeztet bennünket, hogy ha még mindig cipeljük a múlt terheit, akkor van lehetség az akadályok elhárítására. Az energia újjáéled, és ezt kihasználva meg lehet találni az utat a kitöréshez, a pozitív változásokhoz és a fejldéshez. 

Ha valaki az utóbbi években tudatosan élte az életét, akkor már tavaly érezhette a megkönnyebbülést. Azonban most a fejldés új szakaszába lépünk. 

Az elrehaladás érdekében szükséges felismerni, hogy mi az, ami akadályoz bennünket, és hogyan lehet ezen változtatni. Ha bels akadályokat érzékelünk, akkor szükségünk van az önreflexióra, az önismeretre és az önfegyelemre. Tanuljuk meg, hogyan bánjunk magunkkal, hogyan kezeljük a stresszt és a váratlan eseményeket. 

A meditáció vagy a jóga segítségével könnyebben elérhetjük a bels egyensúlyt és a nyugalmat, ami szükséges az akadályok leküzdéséhez. 

Ha küls akadályokkal szembesülünk, akkor szükségünk lehet támogatásra, motivációra, bátorításra. Az a fontos, hogy az ember ne érezze magát egyedül, és tudja, hogy mindig van segítség. 

Az akadályok elhárítása azonban nem csak a problémák leküzdésérl szól, hanem az életünkbe lép pozitív változásokról is. Az újhold idszakában különösen fontos, hogy megfogalmazzuk a céljainkat és papírra vessük ket, hogy ert adjanak a nehéz idkben. Az energiák most támogatják az újrakezdést, a változást és a kreativitást. 

Az akadályok elhárítása a pozitív gondolkodáson és a bels erforrások megersítésén keresztül is történhet. Az optimista hozzáállás és a megfelel önbecsülés segít abban, hogy ersnek és motiváltnak érezze magát az ember. Az önbizalom ersítése, az élet céljainak és értékeinek tisztázása és az érzelmi intelligencia fejlesztése segít a küls és bels akadályok leküzdésében. 

Az újhold ereje felébreszti az energiáinkat és lehetvé teszi számunkra, hogy új lehetségeket találjunk és pozitív változásokat hozzunk létre az életünkben. 


Kreatív gyakorlat a szeptemberi újholdhoz:

Gondold át, mi az, ami leginkább akadályoz téged a céljaid elérésében! Majd képzeld el, hogy ez a gátló tényez egy személy, aki az utadban áll. Írj egy levelet neki, amelyben kifejezed az érzéseidet és megkéred, hagyjon fel az akadályozással. 


Meditáció a szeptemberi újholdhoz:

Hunyd be a szemed és lélegezz mélyen, egyenletesen. Csak befelé, önmagadra figyelj. 

Képzeld el, hogy egy varázslatos erdben sétálsz, ahol minden vágyad teljesülhet. De mieltt bármit is kérnél, elször el kell engedned azokat az akadályokat, amelyek korlátozzák a gondolkodásodat és a cselekedeteidet. Minden akadály energiája, amelyet valaha tapasztaltál, egy kbe van zárva, amelyet a kezeidben tartasz. Azonban, ahelyett hogy ragaszkodnál hozzá, és megpróbálnád magaddal vinni az erdei úton, elhatározod, hogy egyszeren elengeded. Tedd le a követ a földre, és lásd, ahogy elnyeli. 

Ahogy tovább haladsz az ösvényen, újabb és újabb akadályok jelenhetnek meg, de minden alkalommal megtalálod a módját, hogy legyzd ket. Ha végigmész az úton, kérhetsz bármit, amire csak vágysz. Képzeld el, hogy ez a varázslatos erd teljesíti minden kívánságodat, és érezd, ahogy a dolgok beáramlanak az életedbe. Érezd az ert és az önbizalmat, amely megtölti az életedet. Tudatosítsd magadban, hogy képes vagy megbirkózni az akadályokkal, és az élet minden kihívása egy lehetség a növekedésre és az ersödésre. 

Végy néhány mély lélegzetet és nyisd ki a szemed. 

Újhold meditáció: https://www.youtube.com/watch?v=A-q6AqTN3oA&t=1606s


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések