Szeptember 18. telihold: A női és a férfi energiák kiegyenlítődésének időszaka


A szeptemberi telihold rendkívül ers energiákat hordoz, ami segíthet megszabadulni azoktól a régi gondolatoktól és érzésektl, amelyek az utunkban állnak a boldogság felé vezet úton. Ez egy kitn idszak a megtisztulásra és az újrakezdésre, különösen emberi kapcsolatainkban. A ni és a férfi energiák fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban. Azok, akiket fként a ni energiák uralnak, érzékenyebbek, gondoskodóbbak és szeretetük sokkal inkább feltétel nélküli. Azok, akik fként férfi energiákkal rendelkeznek, határozottabbak, céltudatosabbak, és bátrabban használják a saját akaratukat. Azonban mindkét energiára szükségünk van ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Nem mindegy, hogy kiben milyen arányban vannak eltolódva ezek az energiák, azt figyelembe véve, hogy az illet n vagy férfi. 

A szeptemberi telihold idszakában lehetségünk van arra, hogy mindkét energiát felélesszük magunkban, és megtaláljuk a harmóniát közöttük. Ez nem azt jelenti, hogy mindkét minségnek egyenl arányban kell jelen lennie bennünk, hanem azt, hogy meg kell találni azt az egyensúlyt, ami számunkra leginkább megfelel. Az önismeret segít abban, hogy felismerjük, mely területeken vagyunk ersebbek, és melyekben lehetne szükségünk az energia ersítésére. 

A bennünk lév férfi és ni energiák gyökerei az általunk tapasztalt családi mintákból és a szülk viselkedésébl erednek. A szülknek kulcsszerepük van abban, hogy hogyan alakul ki bennünk az egyensúly a férfi és a ni energiák között. Azonban fontos megérteni, hogy ezek az energiák a szülk által közvetített mintákon kívül más forrásokból is származhatnak, például régi párkapcsolatokból, a kultúrából vagy a társadalmi szerepekbl. 

Ez most egy olyan idszak, amikor bárki megtalálhatja a harmóniát önmagán belül, ha képes felismerni, hol tolódott el az egyensúly. A saját életünkkel szembenézni mindig nehéz feladat, de a fejldésünknek ezen a pontján már sokkal gyorsabban történik minden. Nincs szükség arra, hogy egy- egy probléma megoldásával hónapokat idzzünk, sokszor a felismerés éppen elég ahhoz, hogy helyreálljon a harmónia. 

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy megvizsgáljuk, hol próbáljuk irányítani az életünk folyamatait, és hol engedjük meg, hogy a dolgok áramoljanak. Talán felfedezzük, hogy a túlzott férfi energia irányítási kényszerhez vezetett, vagy a túlzott női energia passzivitást szült. A telihold arra emlékeztet, hogy mindkét energiára szükség van, de csak akkor, ha harmóniában működnek együtt.

Azonban van, hogy erfeszítéseket kell tennünk, meg kell bocsátanunk, vagy éppen el kell engednünk a régi sérelmeket. A telihold ebben segít most nekünk, hogy visszaszerezhessük a bennünk él férfit/nt. Az önismereti munka és a meditáció segíthetnek abban, hogy felismerjük és kezeljük a bennünk lév férfi és ni energiákkal kapcsolatos nehézségeket, és megtaláljuk az egyensúlyt. 


Kreatív gyakorlat a szeptemberi Teliholdhoz:

 Képzeletben teremts két karaktert: egy nt és egy férfit. Ruházd fel ket általad szimpatikusnak vélt tulajdonságokkal. Legyenek bennük egyensúlyban a férfi és a ni energiák. Például a ni karakter lehet ers és független, de legyen bölcs és gyengéd is. A férfi lehet céltudatos és határozott, de mellette érzékeny és tiszteletteljes. Írj róluk egy rövid történetet, hogy hogyan találták meg a harmóniát az életükben. 


Meditáció a szeptemberi teliholdhoz 

Pihenj le kényelmesen, végy néhány mély lélegzetet és lassan fújd ki a levegt. Érezd, ahogy megnyugszik a tested és az elméd. 

Képzeld el, hogy megjelenik eltted egy férfi és egy ni karakter, akit gondolatban már megalkottál. Mindkett erteljes jellem, de szelíd és szerethet. Sugárzik róluk a harmónia, ketten alkotnak egy egységet. 

Lassan táncolni kezdenek, egy ritmusra mozdul a testük és a lelkük. Szinte vonzanak magukhoz, így közelebb mész hozzájuk. A férfi megfogja a jobb kezedet, a n a bal kezedet. Érezni fogod azt az erteljes energiát, amit átadnak neked. k képviselik a benned él nt és férfit. 

Maradj, amíg azt érzed, hogy teljesen feltöltdtél. Ahogy lassan lélegzel, képzeld el, hogy a férfi és a ni energia egyensúlyban van benned. A férfi energia az ert és a céltudatosságot képviseli, míg a ni energia a bölcsességet és a szeretetet. Mindkett szükséges ahhoz, hogy az életünkben egyensúly és harmónia legyen. 

Ha feltöltdtél, térj vissza a jelenbe. 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



 

Megjegyzések