Új utak

 



Egy csodás napon, amikor a világ kicsit lecsendesedett, talán te is érezted a belső hívást, amely új irányt mutatott. Nem volt harsány, nem volt követelőző, csak gyengéden suttogta: „Eljött az ideje a változásnak.” Talán kétkedve fogadtad, mert a változás mindig bizonytalan, hiszen ismeretlen utakra vezet. De ahogy teltek a napok, egyre tisztábban láttad, hogy nincs értelme tovább halogatni, mert a régi utak bár ismerősek, már nem vezetnek sehová.

Kibontakozott előtted egy új ösvény, amelyen még nem járt senki. Óvatosan ráléptél, és rögtön megérezted, hogy itt valami más vár rád. Valami különleges, ami megszabadít a múlt árnyaitól és terheitől. Minden lépted felszabadított egy kis darabot a lelkedből. Ahogy haladtál előre, az út egyre fényesebbé vált, és te is érezted, hogy egyfajta könnyedség és frissesség árad szét a testedben-lelkedben. Már nem csak a fizikai világ tűnt ragyogóbbnak, hanem a lelki világod is.

Rájöttél, hogy nem mások elvárásainak és kötelességeinek kell megfelelned. Felfedezted, hogy a szabadság, amire mindig is vágytál, ott van benned, és bármikor élhetsz vele. A döntés a te kezedben van. Te választod meg az ösvényt, és te döntöd el, hogy magad mögött hagyod a régi mintákat, vagy tovább cipeled magaddal teherként. Ha leteszed ezt az óriási batyut, valami új tárul eléd: a saját életed.

Az új ösvényen olyan emberekkel találkozhatsz, akik szintén a szabadságot választották. Akik nem ítélkeznek, nem kötnek gúzsba, képesek a jelen pillanatban létezni. Ők azok, akiknek a társaságában teljes mértékben önmagad lehetsz, és az utad soha többé nem lesz magányos.

Lassan elérkezel arra a pontra, amikor ráébredsz, hogy a cél nem más, mint a belső béke, ami nem kívülről érkezik, hanem benned születik meg. A szabadság és a szeretet lesz az, ami végül minden kérdésedre megadja a választ. Érteni fogod, miért volt szükség a tévutakra, a változásra, és miért kellett elengedni a múlt terheit. Mert a béke, amit megtaláltál önmagadban, mindennél értékesebb…

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések