CIKLUSZAVAROK - LELKI OKAIA havivérzés az élet megszokott menetéről való részleges lemondást követel a nőtől, minthogy e napok során az élet nem úgy zajlik, mint egyébként szokott. Megváltozik a kedélyállapot, s különös figyelmet és gondoskodást igényelnek a testi dolgok is.

Ez szimbolikus értelemben is mélységesen női dolog, mely a figyelmet a nemiség, önátadás, a női szerep és a szülés fogalmaira irányítja.

Ha egy nő nincs megelégedve adott szerepével, szexuális téren problémákkal küszködik, háborog a nő hétköznapokban megnyil­vánuló, továbbra is alárendelt szerepe ellen, cikluszavarokról fog panaszkodni. Az az asszony, aki nem kíván engedni akaratosságából, nem hajlandó magát alávetni a nőiség e szüntelenül ismétlődő folyamatának, a természetes rendet, a szabályt sérti meg.

A terápiás kezelésbe okvetlenül bele kell vonni a partnert is, mivel nem csekély elősegítő vagy épp gátló szerepe lehet felesége önismeretének alakulásában.

Összefoglalva: Cikluszavarok- saját szerepemmel való elégedetlenség, akaratosság; az „odaadás" képességének hiányaMegjegyzések