A karma és az életed...





Bármi, ami belőled kisugárzik, idővel visszatér hozzád. A cselekedeteiddel, gondolataiddal, szavaiddal és érzéseiddel magokat vetsz el, amiket aztán kénytelen vagy learatni.

Amit okozol, megtapasztalod te is. Hiszen csak így alakulhat ki benned egy megfelelő értékrend. Így fogod tudni, mi a jó és mi a rossz. Az ember mindig saját hibáiból tanul. Hiába mondanak bármit nálunk sokkal tapasztaltabb emberek, míg magunk nem megyünk rajta keresztül, fabatkát sem ér. Ez így van rendjén. Az életben minden viszonylagos. Ami az egyik embernek áldás, a másiknak büntetés. 


Nem okolhatsz senkit sorsod alakulásáért, és téged sem hibáztathat más. Mindenki a saját életét alakítja. Bárhol, bármikor dönthettél volna másként. Mindig van választási lehetőségünk. Bármilyen kilátástalan is a helyzet, legalább két út van előttünk. 


Ha egy kapcsolat (legyen akár baráti vagy szerelmi) véget ér, ott soha nem egy ember a hibás. Mindkét fél hozzájárult ahhoz, hogy ez így legyen. Akkor is, ha "tettes" vagy, akkor is, ha "áldozat". Egyik sem jobb a másiknál, mindkét szerep tanít. 

De van, amikor nem ismerjük fel a tanítást, és méginkább felerősödik a meglévő fájdalmunk. Ilyenkor egyre több embertársunk siet segítségünkre, hogy ők is tükröt tartsanak elénk. Hátha észrevesszük végre, mi a lecke az adott szituációban. 


A sors soha nem ítél. Van egy saját belső bírád, aki az értékrended alapján érzések formájában mindig üzen neked. Ez dönti el, hogy az adott helyzet számodra jó vagy rossz. 

Igen, van egy kis belső hang. Tudod, akire sosem hallgatsz. Mert még mindig azt hiszed, hogy az édesanyád, a barátod vagy a szomszéd jobban tudja, mire van szükséged. Még mindig nem mered felvállalni az igényeidet, szükségleteidet. 


Pedig minden belőled indul ki, és benned ér véget. Ha nem állsz ki magadért, ugyanúgy rombolsz, csak éppen befelé. Semmivel sem jobb, mintha valaki mást büntetnél a dühöddel, haragoddal. Sőt! A másik előbb-utóbb elfelejti, de a mardosó bűntudat mindaddig megmarad, míg szembe nem nézel vele. Nem csupán a másik embert kell tisztelni, hanem magadat is. Elsősorban magadat


A boldog élethez csupán két dolgot kellene megvalósítani: tiszteld és szeresd magad, amennyire szeretnéd, hogy mások tiszteljenek és szeressenek, és ne tégy olyat senkivel, amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek. Ilyen "egyszerű" az egész.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések