12 gyakori fájdalom, ami lelki okokra vezethető vissza


A feszült, stresszel teli hétköznapok egyes személyeknél pszichoszomatikus tüneteket is produkálhatnak, amelynek hátterében egy régóta húzódó, megoldatlan lelki eredetű probléma állhat. És ezt már tudományosan is alátámasztották, hiszen az érzelmek hatással vannak a testi egészségre is.
 
Most kiderül, hogy mely fájdalomtípusok, milyen lelki eredetű, negatív érzésekkel hozhatók összefüggésbe.
 
 
 
1. Fejfájás
 
Arra figyelmeztet, hogy többet kell pihenjünk. Legtöbbször a napi stressz, a felgyűlt feszültség okoz fejfájást. Legyünk nyitottak, figyelmesek, vegyük észre a lehetőségeket, és higgyünk abba, hogy minden problémát meg lehet oldani.
 
 
 
2. Fájdalom a nyak tájékán
 
Ez arra utalhat, hogy gondot okoz a megbocsátás, de magunkkal sem tudunk megbékélni. Ilyenkor gondoljunk azokra a dolgokra, amelyeket nagyon szeretünk, és amiket a közeli hozzátartozóink is imádnak.
 
 
 
3. Vállfájás
 
Ez a kellemetlen panasz is egy erős, megoldatlan érzelmi problémára utalhat. Beszéljünk ezekről a nyomasztó dolgokról a szeretteinkkel, ez segíthet.
 
 
 
4. A hát felső részének fájdalma
 
Ha gyakran érzünk fájdalmat a hátunk felső részén, valószínűleg azt érezzük, hogy nem szeretnek igazán bennünket, vagy aki számunkra kedves, nem viszonozza a szeretetünket, közeledésünket.
 
 
 
5. A hát alsó részének fájdalma
 
Ez esetben az aggódás tárgyát a pénz, az anyagi javak jelenthetik. Hogy enyhítsünk a panaszokon, osszuk jobban be a pénzt, spóroljunk.
 
 
 
6. Könyökfájás
 
Ha ezzel a kellemetlen tünettel találkozunk, akkor valószínűleg nem szeretjük a változásokat az életünkben.
 
 
 
7. Kézfájás
 
A kéz a másokkal való kapcsolattartásra, ismerkedésre utal. Ha gyakran megfájdul a kezünk, akkor annak az lehet az oka, hogy nem szeretnénk mások felé nyitni, új embereket megismerni. Ahhoz, hogy ez a panasz megszűnjön, változtatnunk kell, legyünk barátságosak, ismerjünk meg új embereket.
 
 
 
8. Csípőfájdalom
 
Ez annak tudható be, hogy nem akarunk továbblépni az életben, túlságosan, görcsösen ragaszkodunk a megszokott életvitelünkhöz. Félünk döntéseket hozni. Ne halogassunk semmit, változtassunk az életünkön, hiszen sosem késő.
 
 
 
9. Térdfájás
 
Ennek több oka lehet, de az is előfordulhat, hogy ebben az esetben a beképzeltség, az egoizmus okozza a problémát. Kissé vegyünk vissza, legyünk szerényebbek, és vegyük észre másokban is a pozitív tulajdonságokat.
 
 
 
10. Csuklófájás
 
Ezt a negatív érzelmet úgy hívják, hogy féltékenység, ez okozhatja a fájdalmat.
 
 
 
11. Bokafájás
 
Meglepő módon e mögött a romantika hiánya húzódhat. Ha szeretnénk enyhíteni a tüneteken, akkor lepjük meg kedvesünket pár szép szóval, ajándékkal, virággal.
 
 
 
12. Lábfájás
 
Ezt leginkább a depresszió, a negatív gondolatok, a pesszimizmus okozhatja. Inkább vegyük észre az apró szépségeket, utána jobb lesz minden.
 

Megjegyzések