Ágyéki I-V. porckorongsérv lelki háttere


Ágyéki I-III. porckorongsérv okai 

A porckorongok kötőszövetes burka az öregedés során degenerálódik, megpuhul, így belső magjuk megerőltetés, rossz mozdulat hatására kitüremkedik, mely nyomja a gerincvelőből kilépő idegeket. Hasi panaszokat, a comb felső felszínének, a combizmoknak és az ágyékhajlatnak a gyengeségét okozza. 
Lelki okai:komorság, búbánat, feszengés, alkalmatlanság érzés, inkorrektség, túlzott szabadság vágy, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás.
Mentális okai:félelem miatti mentális blokádok, élet megtagadása miatti bűntudat.


Ágyéki IV. porckorongsérv

A lábszárizmok gyengeségét, a térdkalács reflexhiányát, zsibbadást, felszínes érzéskiesést és a lábujjhegyre állás nehézségét okozza.
Lelki okai: túlzott lelkiismeretesség, szellemi elszigeteltség miatti szenvedés, időzavar, birtokló szeretet, önérvényesítés hiánya, tudatalatti serdülőkori problémák.
Mentális oka:érzelmi manipuláció miatti ártószándék.
Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2012.


Ágyéki V. porckorongsérv

Itt alakul ki leggyakrabban a sérv, ami a nagylábujj felé sugárzó fájdalmat, és annak gyengeségét okozza, és a lábszáron húzó zsibbadást, az Achilles reflexhiányát idézi elő.
Lelki okai: túlzott érzelmi befolyásoltság, vásottság, becstelenség miatti szorongás, tudatalatti érzelmi feszültség, túlzott maximalizmus, konfliktushelyzet miatti szenvedés, szülő elvesztése miatti szenvedés, visszaélés a mágiával.
Mentális okai:bűnösségtudat, hamis ego, jelen életbeli szellemi komplexusok, alkalmatlanság tévhite.


Forrás: 
Késmárki László: Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2012.


Megjegyzések