Férj és Apa horoszkóp


KOS (III. 21–IV. 21)


Tüzes férj, akaratos apa 

Az egyik leghatározottabb típus. Bátor, vakmerő, céltudatos. Igazi férfi, aki mindig tudja, hogy mit akar. Ha valamit elhatároz, nehezen téríthető el szándékától. Konokul megy előre, a maga által választotta úton - függetlenül attól, hogy igaza van vagy sem. Általában sikeres, hiszen okos, és van bátorsága, mersze, hogy utat vágjon magának. 


Megbízható férj, aki nemcsak gyermekeinek gondos apja, de társa feleségének is jóban-rosszban. Hűségesen kitart szerettei mellett a legnehezebb körülmények között is, s ha kell, keményen dolgozik, küzd értük.


A Kos köztudottan az egyik leghatározottabb és legakaratosabb jegy. Bátor, vakmerő, céltudatos, aki mindig tudja, mit akar. Hát, gyereket azt biztos nem. Nem az a típus, aki arról álmodozik, hogy gyereksírásra ébred és pelenkát cserél. Sokáig tudatosan kerüli az ilyen helyzeteket, legtöbbjük 40 éves koráig még tartós kapcsolatot sem igényel. 


Az ilyen típusú pasikat, általában váratlanul ér a tény: kedvesük teherbe esett. Ha szerencséd van, nem falcol le, azzal a lendülettel. A kezdeti hőbörgés után általában megenyhül, és beletörődik abba, hogy bizony apuka lesz. A kalandvágyó, nagy dumás Kos, épp arról híres, ha szereti kedvesét, akkor jóban, rosszban kitart mellette. 

Vagány apuka lesz, aki izgalmas életet biztosít a gyerekeknek, és keményen dolgozik azért, hogy mindenük meglegyen.



BIKA (IV. 21–V. 20.)

Hiú férj, büszke apa


Sokat ad a külsejére, szereti jó pasinak érezni magát. Fontos számára a szexualitás, és akit igazán megszeret, azt feleségül veszi, így gyakran a bikák közül kerülnek ki a legfiatalabb házaspárok. Rendezett otthont teremt, de gyakran basáskodik szerettei felett. Sok bika fukar és irigy. Azt gondolja, a spórolással előbbre jut, de minél görcsösebben ragaszkodik a pénzhez, annál kevesebb marad a kezében. 


Jó és gondos szülő, de fukarsága gyermekével szemben is gondot okozhat, mivel feleslegesnek tartja a hangzatos szakköröket és a szükségtelen kiadásokat. Nagyon hiú szülő, ő az, aki esetenként akár hazudik is csemetéi eredményei kapcsán, mivel nagyon fontos az, hogy családját tisztelet és szeretet övezze.


A Bika férfi sármos, vonzó, igazi jó pasi. Sok nő epedezik utána, de sajnos hamar elkel. Nagyon érzéki és szexuális, és akit igazán megszeret, azt azonnal feleségül is veszi. 

Így aztán a Bikák közül kerülnek ki a legfiatalabb férjek és apukák. A szerep nem is áll tőlük távol, született apukák, akik szeretnek a gyerekekkel foglalkozni. Tudják, hogy kell a kicsikkel bánni, attól sem rettennek meg, ha megkéred, hogy fürdessen meg egy kisbabát. 


Egy Bika apukát biztos, hogy nagyon szeretni fognak a gyerekek, mert rendkívül melegszívű, és engedékeny is. Csak rá kell mosolyogni, és máris kenyérre lehet kenni, minden kívánságot teljesít. Anyagilag sem lesz rossz dolguk a lurkóknak, mivel a Bika rendezett otthont teremt, és megad mindent a családjának. 



IKREK (V. 21–VI. 21.)

Okos férj, vicces apa


Az egyik legizgalmasabb, legérdekesebb típus e csillagkép fiaiból kerül elő. Meglehetősen nagyra törő, de mivel nagyon okos, mindezt elegánsan csinálja. Elképzeléseit tehetségével, eszével könnyen megvalósíthatja, ha van hozzá kellő kitartása, akaratereje. Hangulatai gyakran változnak. Lehet rendkívül vidám és jókedvű, de zuhanhat mély depresszióba is. Szórakoztató férj, aki mellett sosem unalmas az élet. Mindig mindenről lehet vele beszélni, ő a család motorja, aki mindig kitalál valamit, amivel szerettei kedvére tehet. Ezer barátja van, akik ragaszkodnak hozzá, ezért a háza mindig tele van rokonokkal, szomszédokkal, vendégekkel. 

Bohém és kreatív apuka, akinek csak arra kell vigyáznia, hogy néha visszavegyen a tempón: ugyanis gyermekei, lehet, hogy kommunikációs képességükben és vitalitásban egy picit elmaradnak tőle, és nem tudnak egyszerre több tucat témáról beszélgetni és egy naponta több programon részt venni. 

Az Ikrek férfi izgalmas és érdekes, de nehezen befogható típus, aki mindig szeret kicsit más nőkkel is flörtölgetni. Aki ezt bevállalja, és elfogadja ilyennek, cserébe egy olyan életet kap, ami egy percre sem lesz unalmas. 

Szórakoztató, aki mindig kitalál valamit. Mindig mindenről lehet vele beszélni, ő a család motorja. Ezer barátja van, akik ragaszkodnak hozzá, ezért a háza mindig tele van rokonokkal, szomszédokkal, vendégekkel. Hangos és életteli zsivajgós családi életre lehet számítani. Bohém és kreatív apuka, aki folyton viccelődik és szórakoztatja csemetéit. 

Csak arra kell vigyáznia, hogy néha visszavegyen a lendületből, ugyanis gyermekei nem biztos, hogy kommunikációs képességükben és vitalitásban bírják a tempót, és nem feltétlenül tudnak egyszerre több tucat témáról beszélgetni és naponta több programon is lelkesen és aktívan részt venni. 



RÁK (VI. 22–VII. 22.)

Romantikus férj, szerető apa 

Egész lénye vonzó, kellemes és kissé (jó értelemben véve) nőies. Született férj és apa, aki többnyire igen korán házasodik és vállal gyereket. Nagyon szereti a hasát és a finom falatokat, és rendkívül jól tud főzni. Mellette az sem baj, ha a feleség nem egy tipikus konyhatündér, ugyanis a Rákok született séfek, akik könyvek nélkül, intuitíven alkotnak a konyhában. 


Fontos számára a család, amely mintaként szolgál később, a gyermeke nevelésében. Egyszerre ragaszkodik a szüleihez, a feleségéhez és a gyermekeihez. Meleg, barátságos otthont teremt maga körül, ahova mindig visszavonulhat az élet nehézségei elől. Gondos, szerető apuka, akinek birkatürelme van a gyermekeihez. Órákon át mesét olvas, várat épít, vagy biciklizni tanítja csemetéit. Nála jobb apát találni sem lehet.


Született férj és apa, aki hasonlóan a Bika férfiakhoz, többnyire igen korán házasodik és vállal gyereket. Apuka szempontból a Rák pasi is egy főnyeremény. Egyrészt nagyon családcentrikus, ezen kívül még rendkívül jól főz is. Rendszeresen finom falatokkal kápráztatja el családtagjait. Mellette az sem baj, ha a feleség nem egy tipikus konyhatündér, ugyanis a Rákok született séfek, akik könyvek nélkül, intuitíven alkotnak a konyhában. 


És hogy, milyen a gyerekeivel? Gondos, szerető apuka, akinek birkatürelme van a gyermekeihez. Órákon át mesét olvas nekik, akár századszor is ugyanazt, ha arra kérik, várat épít, vagy biciklizni tanítja csemetéit. Mosolygós, ölelgetős, babusgatós, akinek szívesen gubbasztanak az ölében a gyerekek, vagy csimpaszkodnak a hátára. Nagyon ragaszkodik a családjához, ők számára a legfontosabbak a világon. Nála jobb apát találni sem lehet.



OROSZLÁN (VII. 23–VIII. 23.)

Szenvedélyes férj, nagyvonalú apa 

Az Oroszlán férfit sokan csodálják, legalább ennyin irigylik. Uralkodói megjelenése mellett intelligens, erős, méltóságteljes, nagyvonalú. Átlagon felüli partner után vágyódik, aki hozzá hasonlóan megbízható. Szenvedélyes szerető, odaadó és hűséges. Ha kell, erős és határozott, máskor gyengéd, simulékony, becéző, mindaddig, míg azt nem érzi, megszerezte a zsákmányát. A gond csupán az lehet csak, hogy úr akar lenni a saját házában, és ezt felesége és gyerekei néha nehezen tolerálják. Rendszerető, ezért családjától elvárja, hogy mindenki rendben tartsa a saját portáját, és a ház urának törvényei szerint éljen. 

Gyerekeivel szigorú, elvárja a jó jegyeket, a jó modort és a megbízhatóságot. Ugyanakkor nagyvonalú apa, aki teljesíti gyermekei legtitkosabb vágyait is, és a csillagokat is lehozza az égről a családjának.


Az Oroszlán férfit sokan csodálják, legalább ennyin irigylik is. Igazi nagymenő, a nők bálványa. Átlagon felüli partner után vágyódik, aki hozzá hasonlóan megbízható, szenvedélyes szerető, odaadó és hűséges. 

Fiatalon szereti kiélni magát, és nagystílű életvitelt folytat. Partikra jár, utazgat, nincs terítéken nála a családalapítás. Kissé önző, ezért attól tart, hogy családja miatt majd kevesebb ideje és pénze marad a szórakozásra. A gyereket tehát nem igen tervezgeti, kicsit be kell őt is cserkészni, mint a Kost. Valahogy meg kell vele először kedveltetni a gyerekeket, aztán jöhet élesben is a dolog. 


Ahogy aztán apuka lesz, elönti a büszkeség. Gyerekeivel éppen ezért kissé szigorú, elvárja a jó jegyeket, a jó modort és a megbízhatóságot. Ugyanakkor nagyvonalú apa, aki teljesíti gyermekei legtitkosabb vágyait is, és a csillagokat is lehozza az égről a családjának.



SZŰZ (VIII. 24–IX. 23.)


Okos férj, kritikus apa


Meglehetősen tartózkodó típus. Érzelmeit ritkán mutatja ki, és akkor sem hevesen. Mindennek az, az oka, hogy fél az érzelmi bonyodalmaktól, pláne ha egyszer-kétszer már megégette magát. Ha viszont jól érzi magát a kapcsolatban, mindent megtesz a másikért, és tiszta szívből szereti asszonyát. Gondos és megbízható férj és kiváló apa, aki minden területen rendkívül rátermetten teszi a dolgát. Nagyon szereti a rendet és a tisztaságot, és ezt családjától is elvárja. 

Gyermekeit szigorúan, de nagyon hatékonyan neveli. Segít a leckeírásban és a kikérdezésben (utóbbiban különösen jó). Precizitásra, pontosságra, fegyelmezettségre neveli gyermekeit, ugyanakkor ironikus vicceivel a legnagyobb mókamester.


A Szűz férfi alapjába véve nem túl érzelmes, igen ritkán mutatja ki érzelmeit. Hűvösen viszonyul családtagjaihoz is. Nincs nagyon puszilkodás, ölelgetés. Nem arról van szó, hogy nem szereti őket, egyszerűen csak nem tudja kimutatni. 

Ennek ellenére kiváló apa, gondos és megbízható, aki rendkívül rátermetten teszi a dolgát. Minden helyzetben feltalálja magát, minden problémát megold. Ha vita van, igazságot szolgáltat, ha csínytevésen kapja őket, mindenki megkapja érte a büntetést. Nem kivételez, és mindig következetes. Ha valamit mond, az úgy is lesz. 


Hírhedten rendmániás, a rendet és a tisztaságot családjától is elvárja. Mindenkinek rendet kell tartani a saját portáján. Gyermekeit szigorúan, de nagyon hatékonyan neveli. Segít a leckeírásban és a kikérdezésben. Precizitásra, pontosságra, fegyelmezettségre neveli gyermekeit, ugyanakkor ironikus vicceivel a legnagyobb mókamester. 



MÉRLEG (IX. 24–X. 23.)


Elegáns férj, kedves apa 

Legtöbbször vonzó, jóképű, izmos. Árad belőle a férfiasság, az erő. De vigyázat – tisztelet a kivételnek –, meglehetősen csapodár, kalandvágyó. Nehezen tud ellenállni a kínálkozó lehetőségeknek. Szeret társaságban csillogni, színesen, érdekesen élni. Jó az ízlése és mindig jól öltözik, környezetében divatot diktál. Mellette sosem unatkozik a nő, akit szeret. Jó színészi képességekkel rendelkezik, könnyed, csevegő, levegős, akár a jegy, amelyben született. 

A Mérleg férfit feleségének újra és újra meg kell hódítani. Szüksége van arra, hogy felesége mindig csinos és ápolt legyen, hogy csodálhassa, és szépségében gyönyörködhessen. Mellette nem lehet slampos egy nő, akkor sem, ha fáradt, takarít vagy épp a nyúzott kismamák életét éli.

A Mérleg apuka bőbeszédű, imád olvasni, játszani gyerekeivel. Nagy gyerek, aki minden mókában benne van: zsúrokat, biciklitúrákat, kirándulásokat szervez családjának, ahol mindenki jól érezheti magát.


A Mérleg férfiak a Bikák és Oroszlánok mellet a legvonzóbb példányai a férfinemnek. Jóképűek és általában izmosak is. Férfias, erős és magabiztos jegy. Jó az ízlése és mindig jól öltözik. Szeret társaságban csillogni, színesen, érdekesen élni. Mellette sosem unatkozik a nő, akit szeret. 

A Mérleg férfit azonban feleségének újra és újra meg kell hódítani. Szüksége van arra, hogy felesége mindig csinos és ápolt legyen, hogy csodálhassa, és szépségében gyönyörködhessen. Mellette nem lehet slampos egy nő akkor sem, ha fáradt, takarít vagy épp a nyúzott kismamák életét éli. Igen nagy kihívás, nő legyen a talpán, aki ezt bevállalja. 


Apukaként viszont igazi főnyeremény. Nem kell noszogatni, hogy játsszon a gyerekekkel, mert imád velük foglalkozni. Valójában egy nagy gyerek, aki minden mókában benne van: zsúrokat, biciklitúrákat, kirándulásokat szervez családjának, ahol mindenki jól érezheti magát



SKORPIÓ (X. 24–XI. 22.)

Szenvedélyes férj, odaadó apa 

Különös, kissé titokzatos férfi. Kezdetben csak játssza – tanulja –, később tudatosan csavarja ujja köré a nőket. Modora kedves, lebilincselő, elbűvölő, szemével megigézi „áldozatát”. A Skorpió férfi szőröstül-bőröstül akarja megszerezni társát, és birtokolni kívánja. Mélyen szeret és hasonló intenzitást vár el partnerétől is. Nem könnyű mellette feleségnek lenni. Titkolózni, hazudni tilos és megbocsáthatatlan. Ha megcsalják, nem sír, nem zokog, hanem keményen bosszút áll. 

Számára nagyon fontos a család, de legalább annyira fontos, hogy eszét, tehetségét is kamatoztassa. Bár mélyen és szívből szereti gyermekeit, nem neveli őket majomszeretettel; okosan, ügyesen irányítja, és hagyja, hogy a saját útjukat járják. 

Különös és kissé titokzatos férfi. Modora kedves, lebilincselő, elbűvölő, szemével megigézi „áldozatát”. A Skorpió férfi szőröstül-bőröstül akarja megszerezni társát, és birtokolni kívánja. Mélyen szeret és hasonló intenzitást vár el partnerétől is. Egy biztos: nem könnyű mellette feleségnek lenni. Titkolózni, hazudni tilos és megbocsáthatatlan. Ha megharagszik, bosszújától mentsen meg az ég! 

Nagyon fontos számára a család, és bár mélyen és szívből szereti gyermekeit, nem neveli őket majomszeretettel; okosan, ügyesen irányítja, és hagyja, hogy a saját útjukat járják. Odafigyel rájuk, de nem telepszik a nyakukra. Gyermekei mindenben számíthatnak rá, akár tanácsra van szükségük, akár egy kis zsebpénzre. 



NYILAS (XI. 23–XII. 21.)

Optimista férj, lobbanékony apa 


Szertelen, kíváncsi. Fáradhatatlan, bátor és kezdeményező. Rendkívül sportos, szereti a természetet, és rajong az állatokért. Igen barátságos, könnyen köt életre szólónak tűnő kapcsolatokat, de hamar meg is szakítja. Őszinte és kitárulkozó. Az élet számára egy nagy, vonzó kaland, amelynek győztese csak ő lehet. Rendkívül optimista, ritkán kerül lelki válságba, igen nagy az önbizalma. Könnyen szerelmesedik, s ugyanolyan könnyen ki is ábrándul. Ugyanakkor érző, meleg szíve van. Kitűnő férj lesz, ha nem akarják túlságosan korlátozni szabadságát. 

Gyermekeit lazán neveli, nem szab neki túlságosan szűk határokat. Céltudatosságra, optimizmusra neveli csemetéit, és gyakran viszi családját a természetbe. Gyermekeinek már egészen kis korukban megtanítja a növények és állatok tiszteletét és megbecsülését. 

A Nyilas férfi rendkívül sportos, szereti a természetet, és rajong az állatokért. Igen barátságos, könnyen köt életre szólónak tűnő kapcsolatokat, de hamar meg is szakítja. Az élet számára egy nagy, vonzó kaland, amelynek győztese csak ő lehet. A felelősség nem éppen a kenyere, ezért nem is igen vágyik családra. Hosszú évekbe telik, amíg benő a feje, ha egyáltalán megtörténik ez vele. 


Családfőként is saját szabadsága a legfontosabb, nem enged a huszonegyből. A feleség és a gyerekek csak a második helyen szerepelnek az életében. A sok utazás, amit azonban, amivel megajándékozza családját, kárpótolhatja őket a nélküle eltöltött napokért. 


Sokat kirándulnak, gyermekeinek már egészen kis korukban megtanítja a növények és állatok tiszteletét és megbecsülését. Gyermekeit általában lazán neveli, és nekik is megadja azt a szabadságot, amit ő maga igényel.



BAK (XII 22–I. 19.)


Fegyelmezett férj, szigorú apuka 

Csendes, halk modorú, finom, nyugodt. Látszólag. Igazán csak a közeli környezete tudja, hogy ezt a harmóniát milyen iszonyú erőfeszítésekkel tartja fenn. Lelke mélyén gyakran bizonytalan és gyanakvó: eléri-e azt, amire a legjobban vágyik… A Bak férfi igazi társat szeretne, de csak ritkán találja meg. Olyan kíméletlenül harcol céljaiért, hogy gyakran feláldozza barátait, szeretteit. Azután éppen ő szenved legjobban akaratos döntéseitől. Ha a szeretetért nem nyújt semmit, egy idő után egyedül marad. Meg kell tanulnia őszintén kimutatni az érzéseit és megbecsülni a szerelmet. 


Nagyon jó, bár kissé túl szigorú apuka, aki néha elfelejti, hogy nem mérheti gyermekeit felnőtt mércével. Nem bírja a rendetlenséget, az ordítozást, a rendbontást és a gyengeséget. Gyermekeit arra neveli, hogy minden versenyben ők legyenek az elsők, az osztály legjobb tanulói, hogy később az életben is - apjukhoz hasonlóan - mindent elérjenek, amit csak szeretnének. 

A Bak férfi igazi társat szeretne, de csak ritkán találja meg. Csak vágyik rá, de nem tesz érte semmit. Olyan kíméletlenül harcol céljaiért, hogy gyakran feláldozza barátait, szeretteit. Azután éppen ő szenved legjobban a magánytól, amit saját magának köszönhet. 

Ebből kifolyólag, ő is azon férfiak közé, tartozik, akik negyven körül ébrednek rá, hogy családot kellene alapítaniuk. Mivel addigra elég magasra küzdötte fel magát a ranglétrán, igen jó partinak bizonyul, így hamar akad elég jelentkező. 

A gyermekáldás mindazon által sok meglepetést okoz neki, mivel nem igen szokott hozzá a rendetlenkedéshez, ordítozáshoz. Eleinte nem igen tud mit kezdeni a helyzettel, lévén kissé vénülő fejjel vállalta be őket, de szép lassan beleszokik a szerepbe. Remélhetőleg még a gyerek tizennyolcadik születésnapja előtt. Jellemző rá, hogy gyakran elfelejti, hogy nem mérheti gyermekeit felnőtt mércével. 



VÍZÖNTŐ (I. 20–II. 20.)


Szeretetreméltó férj, gondos apa 

Emancipált és szabad. Szüksége van rá, hogy munkájában kiélje magát, hogy hivatásában elérjen valamit. Érdekes, izgalmas férfi: önálló, eszes, bátor teremtés. Szívesen választ olyan feleséget, aki őt karrierjében segítheti. Tele van ötlettel, ezért mellette az élet soha nem unalmas, egyhangú. Olyan feleség illik hozzá, aki tiszteli eszét, talpraesettségét, függetlenségét. 

Gyermekeit szeretettel, de nagy szabadsággal neveli olyanná, amilyen ő maga is. Lesi a kívánságaikat, és bármibe is vágnak, teljes odaadással támogatja őket. 

A Vízöntő férfi férjnek is csapnivaló szabadság mániája miatt, de éppen emiatt apukának sem a legjobb jelölt. Valószínűleg épp akkor nem lesz kéznél, vagy nem lehet elérni, amikor a legnagyobb szükség van rá. Le fog maradni a gyerek legfontosabb eseményeiről, ami sok bánatot okozhat nekik. A mamának mindig jó kis sztorikkal kell kimenteni aput, hogy most épp miért nem tudott eljönni a színdarab bemutatóra, a focimeccsre, vagy miért késik a szülinapi zsúrról. Egyszerűen nem tud megülni a fenekén huzamosabb ideig, folyton rájön a mehetnék. 

Nem feltétlenül hanyagolja el a családját, de a maga módján képes csak gondoskodni róluk. Amikor kedve tartja, szívesen szervez közös programot, de ha épp nem úgy tartja, akkor meglóg az ilyen események elől, ha lehet jó messzire.



HALAK (II. 21– III. 20.)


Ragaszkodó férj, érzelmes apuka 

Kiismerhetetlen, akár a tenger. Alaptermészete nyugodt, csendes, de iszonyú viharok dúlnak a lelke mélyén, akár a nagy haragos vizeken. Tudja, mikor hallgasson, mikor beszéljen. Aki nem ismeri, azt gondolná, hogy védtelen, gyámolításra szoruló, de ez csupán a látszat. Nagyon is határozottan halad a maga által kijelölt úton. Fantáziája színes, igen kreatív. Sok művész kerül ki közülük. 

Remek házastárs, jó férj és kiváló apa. Gyermekeit harmóniában, szeretetben neveli feleségével, otthonát a béke szigetének is nevezhetjük. 

A Halak apuka maga a tökéletes szervezetlenség, a teljes káosz. Semmit nem lehet rá bízni. Elfelejti becsomagolni a gyerek uzsonnáját, a tornazsákból kimarad a tornacipő, lekési az évnyitót, mindig történik valami kalamajka. Jobb, ha nem bízod rá az ilyesmit. 

A Halak, aki nem képes megszervezni saját életét sem, igen nagy kihívással szembesül a gyermeknevelés terén. Legjobb, ha együtt nevet a gyerekkel ezeken a bakikon, mint hogy folyton önmagát ostorozná. Úgysem lesz jobb a dolog, mind addig, amíg a csemete fel nem nő és a saját lábára nem áll. 


A Halak szülők gyerekei éppen emiatt elég korán megtanulják, hogy csak magukra számíthatnak, és hamar önállóak lesznek. A gyerekek művészi ambícióit azonban lelkesen támogatja. Értő füllel, szemmel tudja végigkísérni fejlődésüket, és a megfelelő irányba terelni őket, ha kellőképp tehetségesek.





Megjegyzések