Ki illik hozzád? - Aszcendens horoszkóp






Az Aszcendensünk a személyiségünk mutatója. Azt is meghatározza, milyen embereket vonzunk magunkhoz, és ki lesz a társunk egy életen át! 

A horoszkópban az Ascendensünk az Énünket szimbolizálja. Pontosan szemben áll vele a „Te”, amit a Descendensünk, a nyugaton leszálló jegy szimbolizál.

A Deszcendensünk elárulja, milyen embereket vonzunk magunkhoz, és milyen legyen a partnerünk. Ő lesz a személyiségünk tükre, ahogy az emberek is, akiket keresünk, gyakran a tükörképünk. A Deszcendensünk és a jegy, amelyben áll, a tökéletes kiegészítése az Ascendensünknek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy például egy Mérleg Ascendensű embernek kizárólag Kos Ascendensű partnerre van szüksége – bár ez lenne a legideálisabb. Viszont az azért valószínű, hogy egy olyan ember mellett találja meg a szerelmet, akinek erős a horoszkópjában a Mars, ami a Kos jegyének az uralkodó bolygója. 


Kos-Mérleg
A Kos Ascendensű ember cselekszik, előre törekszik, domináns, aktív, függetlenül attól, hogy női vagy férfi Kos Aszcendensről beszélünk. Csodálatos energiával rendelkezik, de természetesen van pár gyengesége is. Néha érzéketlen, nincs másra tekintettel, gyakran fejjel megy a falnak. Sokan a nagy Egónak nevezik. Pontosan ezért van szüksége a Mérleg Ascendensű emberre partnerként, tehát egy olyan emberre, akinek önmagában békés, kiegyenlítő tulajdonsága van, felfogja a különböző álláspontokat, és tolerálja azokat. Csak ez viheti tovább a Kos Ascendenst.

A gyakran ingatag Mérleg Ascendensnek viszont a Kos Ascendensűre van szüksége (vagy éppen egy ilyen típusúra), aki leveszi a válláról a döntések terhét, aki előre hajtja. A Mérleg Ascendensű ember néha bosszankodik a Kos Ascendensű ember nyers, karakán stílusán, de egyszerűen szüksége van rá, hogy megmozgasson valamit az életében, és ki tudjon lépni önmagából.


Bika-Skorpió
A Bika Ascendensű és a Skorpió Ascendensű ember is ilyen sajátságosan izgalmas történet. Akinek a Bika jegyében áll az Ascendense, biztosan nem az egyszerű partnert keresi. Szinte mágikusan vonzza a plútonikus embert (Plútó a Skorpió uralkodó bolygója), aki mindig kirángatja megszeretett szokásaiból, aki állandóan dolgozik rajta, és meg akarja változtatni. Igen, ez fáradságos. A Bika Ascendensű ember egy életen át gyakorolja ezzel a partnerrel, hogy hogyan lépjen túl az árnyékán. És pontosan ez az, ami a Bika Ascendensű embert személyiséggé teszi. Megfordítva is így van, a Skorpió Ascendensűnek szüksége van a Bika jegyének energiáira, vagy a föld elemű Vénuszra, hogy felismerje, hogy az élet nem csak küzdelemből áll, és nem minden sarok mögött áll egy csapda. A Skorpió Ascendensű ember a Bika Ascendensűnél békét talál, amire szüksége van, hogy otthon érezze magát, hogy egyáltalán ki tudjon virágozni. A Bika és a Skorpió Ascendens egyébként azokhoz tartozik, akik csak nehezen engedik el egymást akkor is, amikor már rég tönkrement a házasságuk.


Ikrek-Nyilas
Az Ikrek Ascendensű ember a Nyilas Ascendensű embert keresi, vagy éppen egy olyan embert, akinek kiemelkedő Jupiter áll a horoszkópjában. Ez a típus nyitott a világra, szereti az utazásokat, és fejlett igazságérzete van. És: néha fennhéjázó hencegő, aki hihetetlenül el van telve önmagától. Az örök kételkedő Ikreknek, az értelem emberének szüksége van erre az ősi bizalomra, a megingathatatlan optimizmusra és az önmagában való hitre, amit a Jupiter-ember önmagából sugároz. Ez felépíti, támaszt ad neki. Megfordítva is így van, a Nyilas Ascendensnek szüksége van a Merkúr-típusra, vagy mindjárt egy Ikrek Ascendensűre, aki világnézetében megingatja, aki toleránsabbá teszi, és segít, hogy az embereket és szituációkat különböző perspektívákból szemlélje.


Rák-Bak
Az érzékeny Rák Ascendensnek szüksége van feltétlenül egy partnerre, akihez odabújhat, aki komolynak látszik, érettebb és tapasztaltabb, mint ő maga, aki mellett egyszerűen csak biztonságban érezheti magát. Ki felelne meg ennek jobban, mint a Bak Ascendensű ember, vagy egy olyan ember, akinek a horoszkópjában a Szaturnusz dominál? Megfordítva is igaz: csak egy Rák Ascendensű személy (vagy valaki, akinek erős Hold-támasz van a horoszkópjában) tudja a gyakran zárkózottságra hajlamos Bak Ascendensű embert elérni és megpuhítani. A Bak Ascendensű embernek egyszerűen sok érzésre és melegszívűségre van szüksége, mert különben magányos lesz és megfagy.


Oroszlán-Vízöntő
Az Oroszlán Ascendensű ember, ahogy mindenki tudja, a vitathatatlan középpont. Büszke, melegszívű, nagyvonalú, és megfelelő jellegzetességnél természetes tekintélyt sugároz magából, mellyel másokat vezetni tud. Saját nézetei alapján dönt és cselekszik. Szüksége van a Vízöntő Ascendensű emberre, vagy egy úgynevezett uránikus személyre, tehát valakire, aki az ő rendjét és végső soron tekintélyét mindig újra meg újra kétségbe vonja, és ezáltal tágítja a belső világát, és mások számára nyíltabbá teszi. A Vízöntő Ascendensű ember az Oroszlán típust, vagy éppen egy olyan embert keres, akinek uralmi Napja van az Oroszlán jegyében, aki sok öntudatot és önértékelést olt bele, és megmutatja, hogyan lehet mások véleményétől és segítségétől függetlenül élni.


Szűz-Halak
Az okos, de néha kissé nehézkes, kontrollált, a részletekben elvesző Szűz Ascendensű embernek, aki gyakran nem látja a fától az erdőt, szüksége van a Halak Ascendensű emberre, vagy valakire, akinek a horoszkópjában a Neptunusznak kiemelkedő szerepe van. Utóbbi nem mindig logikus, érzései és hangulatai ide-oda rángatják. Igen, éppen erre a kevésbé stabil típusra van szüksége a Szűz Ascendensűnek, hogy a merevségétől egy kissé eltávolodjon. És szereti is a Neptunusz-embert, mert ő lehúzza az érzelmek mélységeibe. Ezért meg tud bocsátani gyengeségeket is.

A Halak Ascendensű ember, a szerető szívű, alkalmazkodásra képes, olykor gyökerét vesztett személy igényli a Szűz-energia rendező kezét, az egészséges emberi értelemmel rendelkező, Merkúr jegyét viselő embert, aki megszabadítja a bizonytalanságától, felvilágosítja, kitisztítja elméjét.

Írta: Németh Ági




Megjegyzések