Péntek 13: A te napod!


Péntek 13! A 13-as a nagy változások száma. Mostanában érezhetjük úgy, hogy a változások a beleegyezésünk nélkül történnek, és szinte lehetetlen tervezni, mert egy előre nem látott esemény keresztbehúzza számításainkat.


Hihetnénk, de ez valójában nem így van. Minden egy kidolgozott, precíz terv alapján zajlik, saját hozzájárulásunkkal. A fájdalmakat pedig ellenállásunk váltja ki.

Lelkünk mélyén ott vannak a félelmek, melyet évtizedek vagy akár évszázadok óta cipelünk magunkkal.


Ez az időszak rendkívül próbára teszi az embereket. Leginkább azokkal a dolgokkal szembesítenek bennünket, melyektől leginkább rettegünk. Szembe kell menni a félelmekkel. Keresztül kell engedni magunkon. Itt az idő arra, hogy kiálljunk önmagunkért. Mindezt türelemmel, alázattal és szeretettel tegyük. Minden embernek megvannak a maga feladatai, a tanulnivalói, ami miatt inkarnálódott a földi világba. Az ítélkezés felesleges. Mindenki küzd önmagával. Az nem megoldás, ha egymás ellen megyünk. A szeretet a válasz és a megoldás minden problémára.


Mindenki életében van egy olyan terület, amivel nehezen boldogul. De hidd el, rajtad múlik minden. Az önmagadon való munka hosszú út. Azonban ha nem mész rajta végig, mindig egyhelyben maradsz. Tudom, hogy fáj, és legszívesebben elmenekülnél. Úgy érzed, már nem bírod, minden energiád felemészti, ahogy harcolsz önmagaddal.


Arra kérlek, ha valahol fáj, ha megaláznak, büntetnek, bántanak, onnan állj fel, és sétálj tovább. Minden érted történik. Kérlek, tanulj belőle és lépj előre. Szeretettel zárd le a múltat, ne szenvedj tovább. Minden Rajtad múlik. Bármikor bárhol felállhattál volna, ahol ülve maradtál, és fordítva. Senkit nem hibáztathatsz, hiszen minden a te döntéseden múlott. Ne érezd áldozatnak magad, hiszen embertársaid csak megmutatják, hol van munka magadon.


Hidd el, ennek az időszaknak a rendeltetése az, hogy megismerd Önmagad. Hogy felfedezd, ki is vagy valójában, honnan jöttél, és hová tartasz. Hogy kiegyenlíts minden számlát, és megtanulj igazán élni.

A fájdalom mindig segít a jelenben maradni.  Az utóbbi időben elfelejtettük az igazán fontos dolgokat. Ha állandóan a múlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, akkor elszalasztjuk a jelent. Ezért érzékeljük olyan gyorsnak az idő haladtát. Fontos most megtanulnunk a jelenben élni.

Ha dolgozol, légy ott teljes figyelmeddel. Ha a pároddal töltöd az időd, semmi másra ne figyelj. Ha sportolsz, koncentrálj magadra. Ha mosogatsz, ha autót vezetsz, ha az erdőben sétálsz, ne azon gondolkodj, másnap vajon mi fog történni veled. Az aggódás felemészti az energiakészleted.


Ugyanakkor arra kérlek, ne söpörd a szőnyeg alá az érzéseidet. Ha bántottak, éld meg a fájdalmat. Vállald fel a szenvedést. Ha nem teszed, esélyed sincs megfejteni, mit akar tanítani a helyzet. Ne játszd el, hogy minden rendben, ha a lelked ezer sebből vérzik. Ha nem veszel tudomást érzéseidről, újra meg újra bevonzod azokat a helyzeteket, melyek ezt erősítik benned. Talán ideje kiállni önmagadért, azért, amiben hiszel.


Attól még a másik ember nem rossz, hogy másként érez vagy gondolkodik. Tükörként mutatjátok egymásnak a palástolni vágyott igazságot. De hidd el, ha értékrendetek különböző, és szenvedtek egymástól, nincs értelme a folytatásnak.

Tudom, hogy félelmetesnek tűnik az egyedüllét, de sokkal fájdalmasabb leélni az életedet egy olyan helyzetben, ami méltatlan hozzád. Sokkal fájdalmasabb valaki mellett lenni, akihez nem tartozol.


És hidd el, nem az egyedüllét rémít meg. Attól félsz, hogy nem vagy elég szerethető. Attól félsz, hogy nem leszel fontos. Attól rettegsz, hogy pótolható vagy. Pedig nem így van. Ez egy sérülés lelked mélyén, melyet társaid csak erősítettek benned. Megaláztak, megcsaltak, bántottak azért, hogy végre meggyógyítsd az érzéseidet önmagad felé. Valójában arra kapcsolódtak rá, ami lelked legmélyén lapul. Az igazság az, hogy te nem szereted magad és azt hiszed, hogy nem jár neked a boldogság. A karmikus kapcsolatoknak ez a lényege. Szembesítjük egymást, és kiegyenlítjük, amit a múltból hoztunk magunkkal.


Egyetlen feladatod az, hogy saját érzéseid meggyógyítsd, és önmagadban is kerek, egész légy. Ne hiányból kelljen valaki melléd. Addig nem fogod azt a társat bevonzani, aki önmagadért szeret. Addig csupán a játszmák világában létezel. Ez fordítva nem működik.


És hidd el, nagy kiváltság egyedül lenni. A mai világban egy rendkívül gyors fejlődést tesz lehetővé. Ez nem egyenlő a magánnyal. Sokkal gyorsabb a tisztulás, előbb megjárjuk a mélységeket, és kerülünk harmóniába az Univerzummal.


Rájövünk, hogy egyedül vagyunk a világban, minden látszólagos "problémánk" és örömünk forrása mi magunk vagyunk, így a megoldás is rajtunk áll. Megtapasztaljuk a határainkat, rájövünk, milyen erősek vagyunk valójában. Megérezzük azt, hogy milyen szeretettel a szívükben létezni. És észrevesszük, hogy amint "bent", úgy "kint" is. A világ visszatükrözi érzéseinket. Ha szeretet van bennünk, a szeretetet vesszük észre a külvilágban. Ha tele vagyunk félelmekkel, ha csatázunk, csak a harcot látjuk magunk körül.


Hidd el, minden jár neked, amire vágysz. Amint megtalálod önmagad a világban, a világ is rád talál. Felbukkannak azok az emberek, akik segítenek tovább. Ráérzel majd, merre kell menned, mit kell csinálnod. Nem okoz majd gondot abból keresni a kenyered, ami örömmel tölti meg szíved.


Megkapod a családot, a párt, akire mindig vágytál. És hidd el, nem mese, hogy létezik. Ugyanúgy vár rád, ahogy te vágyakozol utána. De míg telve vagy keserűséggel, nincs hely a szívedben a szeretetnek. El kell engedned a múltat ahhoz, hogy a jövő be tudjon lépni.  Megérdemled a legjobbat mindenből.


Ma adjunk egy lehetőséget magunknak. Hozzunk meg egy olyan döntést, melyet régóta halogatunk. Lendítsük be életünk egy olyan területét, melyen le vagyunk ragadva. Egyre jobban fogjuk érezni magunkat. Büszkeséggel tölt majd el, hogy valamit megcsináltam, és ez erősíti önbecsülésünket.


Ügyeljünk hát gondolatainkra, szavainkra és tetteinkre, engedjük szabadon, amire már nincs szükségünk. Vegyünk egy mély lélegzetet, és ugorjunk. Még ha rendkívül fájdalmas és leterhelő is az első pár nap, biztos vagyok abban, hogy rövidesen sokkal jobban érezzük magunkat. Óriási hitet és erőt merítünk önmagunkból, amivel a hegyeket is meg tudjuk mozgatni.


Péntek 13 legyen a te napod! Legyen az a nap, amire ha visszatekintesz, el tudd mondani, hogy pont ekkor indultál el azon az úton, amely végül elvezetett önmagadhoz.


Hogy mindenki megjárja-e az utat? NEM! Mindenki megkapja, amire vágyik? NEM! Amíg nem vagy tudatos, nem azt kapod, amit akarsz, hanem amire szükséged van. Minden akkor fog megérkezni, amikor megértél rá, és értékelni, becsülni tudod olyannyira, hogy megtartsd hosszú távon. Már nem fogod elveszíteni, hiszen előtte megtapasztaltad, milyen nélküle élni. Becsülöd, mert megtapasztaltad az ellenpólust. Ezért van szükség a látszólag rossz élményekre.


Nem fogja mindenki az utat megjárni, de a jó hír, hogy ezt te döntöd el. Vállalod a fájdalmakat és szembenézel a félelmeiddel, vagy hagyod, hogy tovább sodorjon az ár. Nincs messze a fény, de végig kell menni a sötét alagúton. Hidd el, hogy megéri, hiszen a végén ott vár boldog és tökéletes önmagad, a harmonikus és békés életed!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések