Elbocsátani a múltat

 




Talán elcsépelten hangzik az a kifejezés, hogy “Engedd el!”, mégis néha, mikor nehéz helyzetbe kerülünk, érdemes erre emlékeztetni magunkat. Nem véletlenül jönnek fel bennünk a régi sérelmek, nem véletlenül kísért a múlt. Azért mutatja meg magát, hogy szembenézzünk vele, és elbocsássuk végleg. Újra itt az id a változásra! 

Talán a te életedben is egy új szakasz kezddik, egy sokkal magasabb szinten élhetjük életünket, ha lelkünket nem nyomják a régi terhek. Oly sokan rettegnek a változástól, pedig igazából csak felszabadítod magad a félelem, a fájdalom, a düh, a harag alól. Most talán az idő is alkalmasak arra, hogy egy békével és szeretettel áthatott létet teremtsünk magunknak, melyben megbocsátunk, és elengedjük a régi sérelmeket. Tudom, már sok mindenen túl vagy, és nem cipeled a fájdalmaid... De! Még mindig ott van az az egy, akinek nem sikerült megbocsátanod... Az az egy, aki annyira megbántott, hogy képtelen vagy elengedni az érzést. 

Gondolj csak bele, mennyi energiádat emésztette fel a múltban a meg nem bocsátás terhe, és mennyibe fog kerülni a jövben. Megéri ez neked? Ami megtörtént, azon változtatni már nem tudsz. Ha jobban belegondolsz, talán pont ez kellett a fejldésedhez. Vajon mit profitáltál ebbl az eseménybl? Nem lehet, hogy mindezt te akartad megtapasztalni? 

Talán ez hihetetlen számodra, de életünk minden eseményét mi magunk hívjuk életre. Így kizárólag mi vagyunk felelsek érte. Ami történt, megtörtént. Tanultunk belle, tovább léptünk. Az a fontos, hogy megtanultuk a leckét. Köszönjük meg a tanítást, és neheztelések nélkül lépkedjünk tovább az úton. Biztosan te is bántottál meg másokat akaratodon kívül. A saját fájdalmaidat, félelmeidet vetítetted rájuk, és nem voltak rosszak a szándékaid. De a másiknak fájt. Pont így történt veled is. Hidd el, nem éri meg tovább cipelni. Vedd le a hátadról a nagy batyut, ajánld fel az angyaloknak a múltad sérelmeit. 

Csak képzeld el, hogy őrangyalod fénye védpalástként beburkolja testedet, és feloldja a sok múltbéli félelmedet. Érezd, ahogy felszabadulsz! 

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések