Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd

 



Biztos vagyok benne, hogy te is megtapasztaltad, hogy életünk útján a dolgok sokszor nem úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Ilyenkor előfordulhat, hogy csalódottságot, dühöt vagy szomorúságot érzünk. De vajon mit tehetünk, amikor az élet más irányba terel minket, mint amit eredetileg elképzeltünk? 

-Ez jel, hogy más irányba kellene mennem? 

-Megállított az élet? Vajon miért? 

-Túl sokat akartam? Meg kellett volna elégednem azzal, ami adatott? -tesszük fel a kérdéseket önmagunknak. De válasz szinte soha nem érkezik…

Szerintem elsőként fontos megérteni, hogy ez a “kudarc élmény” nem végleges, csupán egy állomás. Az életünk egy végtelenül hosszú utazás. Néha eltévedünk, néha zsákutcába futunk, de minden megtett lépés újabb tapasztalattal gazdagít minket. De mit tanulhatunk ezekből a helyzetekből? Hogyan formálják ezek az élmények a jövőnket?

Gondoljunk úgy a kudarcra, mint egy bölcs tanítóra, aki rámutat a gyengeségeinkre és erősségeinkre egyaránt. Ha valami nem sikerül, az lehetőséget ad, hogy újraértékeljük a tervünket és módszereinket. Mi az, amit legközelebb másként kellene csinálni? Hogyan fejlődhetek a történtek által? 

A kudarc ideiglenes, de ha feladod, az végleges! Ha fontos a célod, folytasd az utad tovább! Engedd el a sérelmeidet és bízz újra az ismeretlenben! Gondolj csak a folyóra, amely kitartóan halad előre még akkor is, ha egy szikla állja az útját. Mindig megtalálja a módját, hogy tovább haladjon. Mi lenne, ha te is ilyen rugalmas lennél, bármi is történik? 

Lenne hozzád egy másik fontos kérdésem: Mi van, ha ez a kudarcnak hitt élmény csak egy új lehetőség? Mi van, ha az, amit nehézségnek hiszel, egy olyan ajtó, amely szebb és jobb utakra vezet? 

Gondolj csak a gyémántra: egy egyszerű szén darab, amely hatalmas nyomás és hő hatására válik értékes drágakővé. Lehet, hogy a te is gyémánttá válhatsz a nehézségek által? Felismered a benne rejlő lehetőségeket? 

Amikor valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, gyakran belső erőforrásainkhoz kell nyúlnunk. Hogyan kapcsolódhatunk mélyebben önmagunkhoz? Hogyan találhatunk megnyugvást a vihar közepette is? Úgy, hogy lecsendesítjük az elménket, és kapcsolatba lépünk a lelkünkkel…

Ne feledd, hogy minden egyes tapasztalat, legyen az jó vagy rossz, hozzájárul a személyes fejlődésünkhöz. Mit tanultunk az adott helyzetből? Hogyan formálta ez a személyiségünket és jövőbeli döntéseinket? Ez itt a legfontosabb kérdés. 

Ha szembe találod magad valami váratlan eseménnyel, ami keresztbe húzza a számításaidat, ne gondolj rögtön a legrosszabbra. Ez nem azt jelenti, hogy add fel azt, ami oly fontos a számodra. Nem azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálsz. Egyszerűen egy újabb lecke, amit egy olyan dolgon keresztül tanítanak meg neked, ami megérint. Fogadd el, tanulj belőle, és haladj tovább. Mert minden egyes lépés, legyen az bármilyen nehéz is, közelebb visz téged a célodhoz és ahhoz, hogy a legjobb önmagaddá válj.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések