Hallgass a megérzéseidre



Az elmúlt időszak csalódásai arra ösztönözhettek, hogy elengedjük azon embertársaink kezét, akik régóta nem szolgálják a fejlődésünket. Akik méltatlanul bánnak velünk, akik fölényeskednek, folyton drámáznak és elszívják az életenergiánkat. Bár néhányan megpróbálnak utánunk nyúlni, jobb, ha nem engedünk a lelki zsarolásnak, és végre hagyjuk, hogy a mártír saját maga oldja meg életét. 


Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy magukra maradtak, akik imádnak áldozati szerepben tetszelegni, és képtelenek felelősséget vállalni életükért, elképzelhető, hogy hibáztatni kezdenek és támadnak. Mindenáron felelőst akarnak találni a sikertelen és boldogtalan életükért. A kétségbeesés akkorára nőhet, hogy néhány embernél nem ismer határokat. 


Mindenáron szeretnének téged is kibillenteni az egyensúlyodból. Ez sikerülhet is, ha még nem vagy elég biztos önmagadban. Ha fontosabb a másik ember látszólagos kínlódása, mint a saját békéd és boldogságod. 


Arra kérlek, sajnálatból ne éld mások életét. Ne oldd meg helyettük a problémákat, mert elveszed a fejlődésük lehetőségét. A fejedre nőnek, és téged fognak okolni a boldogtalanságukért. 


Ha bármikor döntened kell, hogy merre lépj, hallgass a megérzésedre kérlek! Ha régóta szenvedést okoz, vagy teher számodra valaki társasága, engedd el a kezét. Ha feszültséget okoz a jelenléte, ha félelmet ébreszt a társasága, ha lelkileg zsarol, vagy rombolja az önbecsülésedet kemény kritikájával, szeretettel engedd el őt. Nem arra bíztatlak, hogy fordíts neki hátat, csupán arra kérlek, hogy ne cipeld magaddal teherként. Segíts, ha kéri, de ne állítsd meg az életed miatta, és ez ne menjen a saját békéd rovására. 


Ha stabilitásra, harmóniára vágysz, tanuld meg nem magadra venni mások bírálatát. A kritika sosem rólad szól, hanem a másik ember érzéseiről önmaga felé. 


Ha az emberek nem azt figyelnék, a másik miért boldogabb vagy sikeresebb, hanem azzal foglalkoznának, hogyan lehetnek urai saját életüknek, hamar megoldódnának a világ problémái. Ha mindenki arra fókuszálna, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az életéből, hamar begyógyulnának a mélyben gyökerező sebek.  


Ha döntened kell, figyeld meg, mit súgnak belülről. Legyen az költözés, munkahely váltás, vagy akár szerelem. Minden kérdésre ott van benned a válasz. Ideje hinni magadban és felelősséget vállalni döntéseidért! Hidd el, megéri! :)


Megérzésekkel és önmegvalósítással teli napokat kívánok, és azt, hogy ismerjétek fel és ne féljetek elengedni azt, ami már nem tartozik hozzátok!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések

  1. Ez nagyon igaz!!! Mindennél fontosabbak az érzéseim,hát nem is tiltakozom. Igaz néha úgy érzem,mintha egyedül lennék.De mielőtt el csüggednék fel nézek az égre. Én hiszek a Jó Istenben!!! Senki és semmi nem veheti el tőlem az Iránta érzett Szerelmemet és Örömömet!!! Köszönök mindent!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése