Amikor megváltozik a világod




 

Azt gondolom, hogy senkihez és semmihez nem mérhetjük magunkat, csupán tegnapi önmagunkhoz. Senki, és semmilyen erő nem tud megszabadítani bennünket személyes karmánktól, és rajtunk kívül senki nem hozhat feloldozást. Mi vagyunk azok, akiknek meg kell bocsátani (főként önmagunknak), akiknek fel kell ismerni a tanításokat, megtanulni az elengedést, és hogy mit jelent hinni és bízni a gondviselésben. 


Lehet, hogy ez sokaknak rossz hír, de ha valaki még mindig azt hiszi, hogy rajta kívül álló dolgok irányítják az életét, az folyton csalódni fog. 


Elég, ha szétnézel a környezetedben. Az elmúlt napok, hetek, hónapok történései precízen mutatják, hogy most sincsenek könnyű energiák! Sőt! Amiben jelenleg vagyunk, lehúzó és nehéz. 


Ha elérkezne a központi megváltás, és mindenkit megszabadítanának a tanulnivalóitól, akkor értelmetlen lenne a létezésünk. Azért vagyunk jelenleg ebben a helyzetben, mert itt vannak a tanulási feladataink. A próbatételek elé mi állítottuk magunkat, ez nem egy büntetés. Ha végre mindenki felelősséget vállalna az életéért, akkor gyorsan megtörténnének a felismerések. Kevésbé lehetne az embereket manipulálni. 

Lehet, hogy ez nem mindenkinek jó hír. Nehéz szembenézni azzal a káosszal, ami körbevesz bennünket, és elismerni: - Igen, ezt én teremtettem. Minden döntést én hoztam az életemmel kapcsolatosan. Bárhol, bármikor dönthettem volna másként. Vállalom, hogy a megoldás is rajtam áll. 


Vagy bízhatsz abban, hogy most tényleg jobb lesz mindenkinek, és végre kisüt a nap. Pontosan ugyanúgy, ahogy bíztál az elmúlt 8-10 évben minden hónap elején. Még mindig hiheted, hogy történni fog valami, ami majd megment téged. Még mindig bízhatsz abban, hogy a semmiért adnak valamit. Nem kell tenni semmit, csak várni, hogy bekopogtasson a jószerencse. És csalódhatsz újra meg újra… 


Feloldozás akkor van, ha te feloldozod magad. Ha megérted, hogy nem kell tovább büntetned magad. A munkát neked kell elvégezned, amiért megkapod a jól megérdemelt fizetségedet. Előbb adunk, és kapni fogunk. Véletlenül sem fordítva. 


Rajtad áll, kinek mit hiszel. A te dolgod, milyen irányba mész. Olyannyira szabad vagy, hogy akár a rabságot is választhatod. Repülhetsz, vagy bezárhatod magad egy kalitkába. Mehetsz a fényed felé, de lepaktálhatsz az ördöggel is. Minden rajtad áll! 


Van lehetőséged most fellélegezni. Ez nem azt jelenti, hogy vége a nehézségeknek, hanem azt, hogy sokkal több lehetőség érkezik hozzánk. Ha nem élünk ezekkel, tovább csúszhatunk lefelé. Az biztos, hogy középszerű életet ma nem lehet élni. Vagy megyünk az önmegismerés útján, egyre közelebb kerülve önmagunkhoz, vagy szélsebesen csúszunk lefelé egészen addig, míg rá nem jövünk, hogy a feladat önmagunkon van. Egészen szélsőséges helyzeteket teremthet a lélek azért, hogy végre felismerd a tanítást. 


Én azt kívánom neked, hogy az év valóban hozza meg mindazt, amire vágysz. De elsőként tanulj meg vágyni önmagad szeretetére, hogy más is közel tudjon kerülni a szívedhez. Add meg magadnak a feloldozás és megbocsátás csodáját, hogy minden este úgy feküdj le, hogy béke van a szívedben. És tudatosítsd magadban, hogy minden pillanatban választasz. Minden pillanatban döntesz. Miért ne választanád végre a boldogságot?? 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések