Advent időszaka: Szabadítsd fel a lelked a terhek alól


Advent időszaka mindig óriási hatással van életünkre. A legnagyobb rohanás közepette is vágyunk a lecsendesedésre, a lélek békéjére. Átértékeljük az életünket.

Még a szkeptikus emberek is észreveszik, hogy ilyenkor vágynak jónak lenni. Igénylik azt, hogy fontosak legyenek.


Advent időszaka kiváló lehetőséget nyújt, hogy megszabaduljunk az év során felgyülemlett stressztől és feszültségtől. Engedjük el a terheket, hogy könnyedebben lépkedhessünk az új esztendő felé. Ez nem csupán a készülődés időszaka, hanem támogatja a belső tisztulást és a testi-lelki megújulást is.


Az adventi koszorú a várakozás jelképe. Négy gyertya sorakozik rajta, mindegyik egy-egy hetet szimbolizálva ezen időszak alatt. Az első gyertya a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, míg a negyedik a szeretet lángját hozza el.


A mindennapi zaj és sürgés-forgás közepette gyakran elveszítjük kapcsolatunkat önmagunkkal. Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg lelki szükségleteinkről. Ajándékozzunk magunknak időt és szeretetet. Legyen ez egy kellemes séta a hóesésben, egy forró ital egy könyv mellett, vagy egy csendes pillanat kettesben a gondolatainkkal. Lelkünk oly régóta éhezik a gondoskodásra és a törődésre.



Az utóbbi években a legmélyebb félelmeinkkel szembesít bennünket az élet. Ha rettegsz a magánytól, akkor eltávolodnak tőled, magadra hagynak, hogy legyen lehetőséged megbékélni az érzéssel. Hogy meg tudj birkózni a félelemmel, szembe tudj nézni saját démonjaiddal, és végre megszabadulj tőlük. Méghozzá úgy, hogy barátságot kötsz velük. Elfogadod a helyzetet, amiben vagy, hiszen tudod, hogy te alakítottad a sorsod, és pontosan erre van szükséged a fejlődéshez. Amin nem tudsz változtatni, azon szintén nem éri meg aggódni. 

Ha nem tudsz elfogadni, ha mindig csak adsz, akkor most szembesülsz azzal, hogy kihasználnak és elveszik tőled, ami még maradt. Rá kell döbbenned, mi az, amivel eddig nem voltál hajlandó szembenézni. Ha rettegsz a szegénységtől, megfosztanak fontos dolgoktól. Ha nem tudsz kiállni magadért, akkor olyan váratlan szituációkat állítanak eléd, amelyben gyakorolhatod. Mindezt csupán azért, hogy megbarátkozz a félelmeiddel és szélnek ereszd őket.  Aki ellenáll, aki tiltakozik, azt lökdösni a sors.


A félelem kaput nyit a sötétségnek. Aki fél, azt könnyen befolyásolják, manipulálják.

Ha hajlandó vagy megválni a félelmeidtől, egy csodás teremtő időszak következik. Akkor már te határozod meg a sorsodat, nem a politika, a környezet, a család, a barátok. Egyedül TE!


Ebben az időszakban érdemes egy szál fehér gyertyával időt szánni magunkra (akár minden vasárnap), és elgondolkodni azon, hogy az idei év eseményei milyen félelmeket aktiváltak bennünk. Elhatározásra jutni, hogy mit is akarunk szélnek ereszteni. Ha ezzel szembesülünk, tudni fogjuk, hogyan változtassunk életünkön.


A család kiemelt szerepet kap ebben a különleges időszakban. A kihívások arra ösztönöznek, hogy visszataláljunk gyökereinkhez és megbékéljünk velük. 


Ne feledd, minden megoldott feladat erősebbé tesz.

Minél magasabbra mászol a hegyen, annál több mindent átlátsz majd, ami a völgyből láthatatlan. Ha bátor vagy, megnyílik a világ, rálátsz majd a megoldásokra. Ha most szembenézel a félelmeiddel, elengeded őket, akkor legyőzted önmagad, s ezáltal a világot. Magad mögött hagyod több ezer élet fájdalmát. Kipipálhatsz számtalan karmikus leckét. Ez a gyors energia most lehetővé teszi. Használd ki ezt az időszakot, hogy belépj egy olyan kapun, ami elvezet ahhoz a csodás élethez, ahol lételemed az öröm és a boldogság.


Ha beleragadsz a régi mintáidba, melyeknek eddig is rabja voltál, azt jelenti, feladtad a boldogság keresését. Hidd el, az élet precízen mutatja, hol tartasz önmagad elfogadásával, szeretetével. Az egész életed ezen múlik. Nem azért jöttél a Földre, hogy másokat szolgálj, hanem azért, hogy önmagad megteremtsd. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha nem másokért élsz, hanem megkeresed azokat az embereket, akik mellett önmagad lehetsz. Akik nem visszahúznak, hanem inspirálnak a haladásra.


Advent időszaka egy különleges alkalmat teremt a belső megtisztulásra és a lelki nyugalom megtalálására. Engedjük el a múlt terheit, találjuk meg a belső fényt, és lépjünk előre az új esztendő felé reménnyel és szeretettel. Légy bátor! Itt az idő! Szabadítsd fel magad!


Csodaszép, adventi időszakot kívánok! 


Guzsik-Mohácsi Viktória 


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések