December 13: Luca Napja, a varázslatok ideje

 


A Gergely-naptár bevezetése előtt december 13-a volt az év legrövidebb napja, vagyis a téli napforduló ideje, így számos hagyomány, népszokás fűződik hozzá. A legismertebb talán a Luca széke, a kifejezést a nagyon lassan készülő dolgokra szokták használni. 

Később a boszorkányok napja lett, mert a hosszú, sötét éjszaka miatt a gonosz erők ilyenkor árthatnak varázslataikkal a legtöbbet.


Luca napja nem csupán a mézeskalácsok, a jóslások és az ünnepi készülődés kezdetének az ideje. Arra is emlékeztet bennünket, hogy a sorsszerű találkozások, a szerelem sokszor váratlan helyeken és időben bukkannak fel. 

Az év végéhez közeledve, tegyetek ígéretet magatoknak: hogy nyitott szívvel, tiszta lélekkel és reménnyel vágtok neki az új évnek, hiszen lehet, hogy elhozza azt a különleges találkozást, amelyre oly régóta vágytok. Ma engedjétek szabadjára az érzelmeiteket, és bízzatok a sorsban! Hiszen a szeretet mindig megtalálja az utat, ha készen állsz rá, az igazi társ megérkezik az életedbe. A szíved készen áll fogadni őt?


Luca napjának éjszakáján a csillagok az égbolton különös üzeneteket hordoznak számunkra. Az ember figyelmét az ég felé irányítva érezheti, hogy részese valami egészen különleges varázslatnak. Kérj, és megadatik. Kérdezz, és a válasz megérkezik. Ma éjszaka semmi sem lehetetlen. 

A lányok ma megidézhetik a jövőjük titokzatos részleteit. 

Az év végi tervek készítése és az új lehetőségekre való összpontosítás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az év vége különleges és varázslatos legyen az életünkben.


Ma a szeretet és a remény együttesen teremtenek egy olyan hangulatot, amelyben a mindennapi valóság és a titokzatosság szépsége egyesül. Ezek a varázslatos pillanatok emlékeztetnek bennünket arra, hogy az életünket érdemes felfedezni és megélni a maga teljességében.


Higgyünk önmagunkban, hiszen mindannyiunkban ott rejtőzik az az erő és kitartás, amivel elérhetjük az álmainkat.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések