Varázslatos fények éjszakája: Maja és a Tündér Meséje

 



Valamikor réges-régen egy gyönyörű, ám csendes kisvárosba beköszöntött a hideg tél. Az utak mentén csinosan feldíszített lámpák világítottak, és a Főtér közepén egy hatalmas karácsonyfa állt. A házak ablakaiból meleg fény sugárzott, és az utcákat betöltötte a mézeskalács semmihez sem fogható édes illata. Ebben a varázslatos városban élt egy kislány, Maja, aki imádta a nagymamája pogácsáját és forró kakaóit. De leginkább azt szerette, ha esténként régi történeteket mesélt neki. 

Egy csendes téli estén, mikor leesett az első hó, és vastag takaróként borította a tájat, Maja az ablakban könyökölt és ámulva nézte, ahogy ez a vattacukor-szerű csoda leszáll a kertre. Rövidesen egy kis szikrázó fénypontra lett figyelmes, ami kíváncsivá tette őt, így hát felvette a kabátját és kiment az udvarra. A havas fenyőfák között egy kis csillogó tündérrel találkozott, aki szinte úgy világított, mint egy tündöklő gyertyaláng. Melodinak hívták és elárulta, hogy mindig megjelenik, amikor valaki készen áll arra, hogy a szeretet fényét felfedezze magában és ezt továbbadja másoknak. Elmondta Majának, hogy mindenki egyedi és különleges, és a szeretet a legerősebb energia a világon, ami képes mindent jó irányba fordítani.

Ezen a különleges éjszakán Melodi elvitte a kislányt egy meseerdőbe, ahol minden fa egy-egy bölcs tanító volt. A leghatalmasabb aranyfenyő megosztotta vele az élet egyik nagy bölcsességét. Elmondta, hogy mindenki egyedülálló és különleges, és ha az emberek egyesítik a saját szeretet-lángjukat, megoszthatják ezt a fényt az egész világgal.

Maja megértette, hogy az ünnepi időszakban a szeretet és az összetartás érzése a legfontosabb ajándék, és minél többen osztoznak rajta, annál fényesebb lesz a világ.

Amikor hazatért, a város minden gyermekével megosztotta a szeretetét, és ahogy egyesült a lángjuk, a kis város fénybe borult.

Azóta minden évben megjelenik Melodi, hogy emlékeztesse az embereket arra, hogy osszák meg a szeretet lángját, mert ettől válik egyre szebbé a világ. 

Ez a kis város megtanulta, hogy a legszebb ünnepek azok, amikor a szeretet és a fény mindenkinek betölti a szívét. 

Emlékezzünk arra, hogy a szeretet fénye mindig velünk van!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések