Az újrakezdés lehetősége: A megbocsátás

 


“-Köszönöm, hogy eljöttél. Tudom, hogy ez számodra sem könnyű.

-Igazad van, a történtek ellenére nekem is nehéz. De fontosnak tartom, hogy szembenézzünk a múlttal, és végre mindketten továbblépjünk.

-Sosem volt lehetőségem elmondani neked, hogy mennyire fájt, amit tettél. Úgy érzem, nem érdemeltem meg a sok bántalmazást. Oly régóta hordozom ezeket a terheket,  teljesen megnyomorították az életemet. Ideje elengednem őket, de szeretném megérteni, hogy miért viselkedtél így velem.

-Tudom, hogy nincs mentség arra, amit a múltban tettem, de bízom abban, hogy ha megérted az érzéseimet, könnyebb lesz elfogadnod.

-Nyitott vagyok és figyelemmel hallgatlak.

-Nagyon nehéz körülmények közé születtem. Édesapám állandóan ivott, és gyakran agresszíven viselkedett velem és az édesanyámmal. Féltem tőle, és pici gyermekként is azon töprengtem, hogy mit tehetnék, hogy megvédjem magam és azokat, akiket szeretek. De mindez még inkább eltorzította a gondolkodásomat és a viselkedésemet.

-Szörnyű lehetett átélni mindezt. Egy olyan környezetben, ahol az erőszak és az elnyomás uralkodik, nehéz megtalálni a békét és a szeretetet. Pedig egy kisgyermeknek ez a legfontosabb. 

-Pontosan. És ahogy cseperedtem, egyre inkább elveszítettem a kapcsolatot az érzéseimmel. Nem tudtam, hogyan kell kezelni a dühömet és a frusztrációmat, sajnos sokszor másokon vezettem le a feszültségemet.

-És én voltam az egyik, aki a dühöd célpontjává vált...

-Igen, és ezt végtelenül sajnálom. Nem tudtam, mit teszek. Amikor rádöbbentem, hogy micsoda károkat okoztam másoknak, az teljesen lesújtott. Évekig nem is mertem szembenézni a múltbéli cselekedeteimmel. De most itt vagyok, mert tudom, hogy ez a helyes döntés. Köszönöm neked, hogy hajlandó vagy meghallgatni, ezzel nem csak magadnak, hanem nekem is rendkívül sokat segítesz. 

-Ma már én is tudatosabb vagyok, a mai eszemmel nem szenvednék oly sokat. De a hozott mintáim, beidegződéseim és az áldozatszerep, amibe beleragadtam, bevonzotta számomra ezeket a helyzeteket. A szándékaink találkoztak. A sors megmutatta mindkettőnknek, mit kell meggyógyítani magunkban. Talán itt senki nem hibás. Megértettem, hogy a fájó múltad hajtott téged is. Mély nyomokat hagyott bennem a veled való kapcsolatom, de mégis azért vagyok itt, hogy végleg elengedjem ezeket az érzéseket. Hajlandó vagyok megbocsátani és továbblépni. 

-Ez nagyon sokat jelent nekem. Ha bármi módon hozzájárulhatok még a megbocsátásodhoz és gyógyulásodhoz, szívesen állok rendelkezésedre.

-Köszönöm. Tudom, hogy ez az út mindkettőnknek hosszú és nehéz, de képesek vagyunk túljutni rajta.

-Mindent megteszek azért, hogy jóvá tegyem a múltat és megbecsüljem a jövőt.

-Fontos, hogy elengedjük, ami történt, de még fontosabb megbocsátani önmagunknak és egymásnak. Nem szabad tovább cipelni ezeket a terheket, ha boldog életet szeretnénk élni. Ami megtörtént, azon változtatni már nem tudunk. Mindkettőnknek szüksége volt erre a megtapasztalásra. 

-Köszönöm, hogy eljöttél és adtál nekem egy lehetőséget. 

-Ideje tovább lépnünk és kezdeni egy új fejezetet életünk könyvében.”

A megbocsátás feloldja a haragot és a keserűséget, megteremti az újrakezdés lehetőségét, és segít elengedni a múltbéli fájdalmakat, hogy tovább léphessünk az életben. Ezáltal lehetővé téve a belső béke megteremtését és az egészséges kapcsolatok kialakítását.

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések