A Türelem ereje - tanmese gyermekeknek


Egyszer volt, hol nem volt, egy gyönyörű erdő mélyén, ahol a fák hatalmasra nőttek, élt egy vidám törpe közösség. A  kis faluban, amely egy zöldellő rét közepén állt, mindig sütött a nap, ami felmelegítette az aprónép szívét. 

Péter volt a legkisebb és legkíváncsibb törpe, aki szeretett mindent felfedezni az erdőben. Egy csodás napon, miközben a fák között sétálgatott, meglátott egy apró fenyőcsemetét. Kicsi volt és törékeny, ezért megsajnálta őt. Péter elhatározta, hogy ezentúl minden nap meglátogatja a kis fenyőt, és gondoskodik róla. Hozott neki vizet és óvatosan locsolgatta, hogy egyre erősebbé váljon. Reggelente, mikor felébredt, az első dolga volt, hogy megnézze, milyen állapotban van a fa, és büszkeséggel töltötte el a szépsége. 

Az idő egyre csak telt, a napokból hetek lettek, és a pici fenyő lassan gyarapodni kezdett. Először csak egy egészen kicsit nőtt, de a kis törpe nem adta fel, továbbra is öntözte és táplálta a szeretetével. Idő múltán a fenyő egyre nagyobb és erősebb lett. Péter hamarosan észrevette, hogy a fa már magasabb, mint ő! A fenyő erős és egészséges lett, és a törpék mind csodálták Péter kitartását.

Bölcs Tóbiás, a közösség vezetője, ámulva nézte a gyönyörű fát, és így szólt:

– Látod Péter, ha valamiről gondoskodunk, és kitartóak vagyunk, akkor az idővel megerősödik és csodálatossá válik. A türelem és a kitartás mindig meghozza a gyümölcsét.

A kis törpe nagyon büszke volt az eredményre, és a társai mind megtanulták tőle, hogy ha valami fontos számunkra, akkor törődjünk vele, és soha ne adjuk fel.

A kis fenyő azóta is az erdő egyik legszebb fája, Péter pedig megtanította nekünk, hogy a türelem és a szeretet a leghatalmasabb erő.

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések